Pianoles nemen

Online piano leren spelen? De beste online pianocursussen op een rijtje!

online piano leren spelenAls je piano wilt leren spelen, is het volgen van pianolessen altijd wel noodzakelijk om het goed te leren.

De echte ouderwetse manieren zijn natuurlijk privé lessen nemen of naar de muziekschool.

Maar daar komt jij helemaal niet voor! Jij wilt heel graag online piano leren spelen. Daarvoor ben jij op het juiste adres.

Om je daarbij je te helpen zal ik je eerst de grootste voordelen noemen om online piano te leren spelen.

Vervolgens zal ik je de beste online pianocursussen die er in Nederland verkrijgbaar zijn noemen en welke nou het beste voor jou geschikt is.

Zo kan jij al snel beginnen met online piano leren spelen!

Wat houdt online piano leren spelen in?

Wat wat er nou precies bedoeld met online piano leren spelen? Heel simpel: Je leert piano spelen door middel van cursusmateriaal die op een website te vinden is.

Daarbij moet je dan denken aan E-books en video’s.  In de e-books staan de oefeningen en de theorie om jou de belangrijkste vaardigheden van het piano te leren.

In de video’s wordt er stap voor stap voorgedaan hoe er een bepaalde oefening of liedje wordt gespeeld. Vervolgens kan jij hiermee aan de slag om de oefening of liedje na te spelen.

Het mooie hiervan is, dat je al deze lesstof vanaf elk gewenst apparaat kan bekijken, zoals een computer, smartphone of een tablet.

Maar als je toch liever wat papier op je piano standaard wilt zetten: Deze E-books zijn meestal wel uit te printen als je dat wilt.

Waarom online piano leren spelen?

Waarom zou je online piano leren spelen? Er zijn zat redenen om dat te gaan doen.

Hieronder de belangrijkste redenen om een online pianocursus te gaan volgen:

De prijs

Dit is de grootste reden eigenlijk voor veel mensen om online piano te leren spelen: de prijs. Online piano leren spelen is vergeleken met de kosten van een privé leraar of een muziekschool veel goedkoper.

Een privé leraar is meestal al zo rond de 10 tot en met 30 euro per uur. En verwacht dan niet dat de privé leraar met een uurtarief van 10 euro nou heel geweldig is.

Een muziekschool kan al gauw 1000 tot en met 1500 euro gaan kosten. En meestal moet je dit bedrag vooraf betalen. Dat zou niet voor iedereen mogelijk kunnen zijn.

Daartegenover is een online pianocursus een heel stuk goedkoper: Je betaalt eenmalig tussen de 70 en maximaal 160 euro.

Je kan dit natuurlijk ook aardig wat geld vinden, maar als je vergelijkt met een privé leraar of een muziekschool, valt het ineens toch wel heel erg mee.

Dus als je niet teveel geld aan pianoles wilt uitgeven, kunnen online pianolessen een hele goede oplossing bieden.

online piano leren spelen

Je bepaald zelf wanneer je de lessen gaat volgen

Dit kan ook een heel belangrijk punt zijn voor veel mensen. Als je pianolessen gaat volgen bij een privé leraar of een muziekschool, hebt je altijd een bepaald moment in de week dat je beschikbaar moet zijn om naar pianoles te gaan.

Een privé leraar is daar nog wel wat flexibeler in en kan je nog wel wat regelen, maar bij een muziekschool kan je niet zomaar bepalen dat je een andere keer les wilt krijgen omdat dat ene tijdstip niet heel goed uit komt voor jou.

En daarom is online piano leren spelen zo populair. Jij alleen bepaalt wanneer je pianoles gaat volgen, omdat niemand gaat zeggen wanneer jij pianoles moet gaan volgen.

Je bent er 100% vrij in. Als er een week is wanneer je echt geen tijd hebt om je wekelijkse online les te volgen, kan je gewoon de les naar de volgende week opschuiven. Het internet is immers altijd online en je kan altijd bij de lesstof van de cursus komen(Is wel handig om een internetverbinding te hebben natuurlijk).

Thuis piano leren spelen

Meeste mensen vinden het ook heel fijn om thuis pianolessen te kunnen volgen. Je hoeft bijvoorbeeld niet te reizen om les te krijgen en eventueel reiskosten te maken.

En daarnaast is het altijd fijn om op je eigen piano of keyboard te oefenen. Doordat je veel op je piano of keyboard speelt, raak je er steeds meer aan gewend en kan je het instrument eigen maken.

Je bouwt eigenlijk een soort van band op met je instrument. En het is natuurlijk veel leuker om op je eigen instrument pianolessen te volgen.

Onbeperkte en levenslange toegang tot lesstof

Als je eenmaal een pianocursus hebt gekocht, heb je onbeperkte toegang tot de lesstof.

Dat is bijvoorbeeld bij een muziekschool anders, of je moet natuurlijk extra bijbetalen.

Het is bijvoorbeeld mogelijk om een les opnieuw te volgen als je de lesstof nog niet helemaal begrepen hebt. Probeer dat maar eens met een les van een privé leraar.

Ook zit er levenslange toegang tot de pianocursus. De lesstof zal nooit verlopen en zal altijd beschikbaar zijn.

Online begeleiding

Je krijgt ook online begeleiding als je besluit een online pianocursus te kopen.

Het is altijd wel mogelijk om de auteur van de pianocursus te mailen als je ergens vragen hebt of als je ergens mee vastloopt. Je krijgt meestal dan al antwoord binnen 24 uur.

Daardoor loop je niet snel vast met piano spelen en heb je ook meer motivatie om weer door te gaan.

De beste online pianocursussen

Als je hebt besloten om online piano te leren spelen, heb ik de beste online pianocursussen op een rijtje gezet.

Pianoles van Rene

Pianoles van Rene heb ik na aanraden van vrienden jaren geleden zelf gevolgd. Ik kan je vertellen dat Pianoles van Rene niet een enkele cursus is, maar een totaal programma.

pianoles van rene

Je krijgt namelijk maar liefst 3 cursussen. En als dat niet genoeg is, krijg je er ook meer dan 60 naspeelliedjes erbij.

De volgende cursussen zijn inbegrepen:

  1. De beginnerscursus
  2. De gevorderde cursus
  3. Notencursus

Al de drie cursussen bestaan uit hoge kwaliteit(HD) video´s en hoge kwaliteit E-books(in PDF formaat). Het is daarom heel geschikt voor alle leeftijden.

En daarnaast natuurlijk meer dan 60 naspeelliedjes(inclusief sinterklaas en kersliedjes), wat natuurlijk ook uit hoge kwaliteit video´s en E-books bestaat. Rene voegt regelmatig ook nog meer pianonummers toe, zodat je je nooit hoeft te vervelen.

En natuurlijk krijg je onbeperkte ondersteuning van Rene als je vragen hebt of je ergens niet uitkomt.

Ik heb zelf ook het programma van de Pianoles van Rene gevolgd, en ik kan zeggen dat ik nog nooit zo´n groot aanbod van pianocursussen heb gezien in één pakket.

Daarom raad ik je zeker aan om eens naar het programma van Pianoles van Rene te kijken. Als je meer wilt weten over het programma van Rene, lees dan mijn review over de Pianoles van Rene.

Ik kan je garanderen dat je geen spijt van Pianoles van Rene gaat krijgen.

Piano Pro

De Piano Pro cursus heb ik zelf niet gevolgd, maar ik hoor er zelf wel positieve verhalen over van familie en vrienden. Omdat ik zelf nieuwsgierig was, heb ik toch het pakket aangeschaft om eens te kijken of het wat is.

Online piano cursus Piano Pro

Steven Pruis heeft de Piano Pro ontwikkeld om jong en oud piano te leren spelen.

Wanneer je eenmaal de Piano Pro cursus hebt gekocht, krijg je het volgende:

  • 30 Hoge kwaliteit e-books;
  • 30 Duidelijke stap-voor-stap instructievideo’s
  • Veel bladmuziek om liedjes te spelen
  • Online ondersteuning van Steven Pruis

Daarnaast zijn er 70 tutorial video’s inbegrepen om al je favoriete nummers te leren spelen. Ook is er een mini cursus akkoorden inbegrepen en zijn er tips & trucs video’s bijgeleverd.

De Piano Pro cursus bestaat uit 22 lessen met de duur van 22 weken. Met deze lessen ga jij de belangrijkste vaardigheden leren om professioneel pianist te worden.

Wil je meer weten over de Piano Pro cursus? Lees hier dan mijn Piano Pro review!

Onlinemuziekcursus

Wil je graag online piano leren spelen, maar heb je daarvoor een niet al te groot budget? Dan is de onlinemuziekcursus de ideale oplossing voor jou!

De onlinemuziekcursus bestaat uit 20 e-books en instructievideo’s om in 20 weken op een leerzame maar zeker ook leuke manier piano te leren spelen.

Lesmateriaal onlinemuziekcursus

Je leert natuurlijk:

  • De basisvaardigheden
  • technieken
  • noten leren lezen

En daarnaast krijg je ook nog handige tips om nog beter piano te leren spelen.

Ook zijn er voor de afwisseling nog 20 leuke liedjes toegevoegd.

Benieuwd naar de Onlinemuziekcursus? Lees hier de Onlinemuziekcursus review!

 

Weet jij nog meer voordelen om online piano te leren spelen? Laat het weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *