Piano spelen

Online piano spelen op de computer of smartphone?

online piano spelen

als je nog geen piano of keyboard gekocht en je wilt graag online piano spelen is dat mogelijk door een online piano te spelen op een computer of op een telefoon.

Op de computer kan je dan online piano spelen met behulp van je toetsenbord en op je smartphone door middel de virtuele toetsen aan te raken.

Ik heb een verzameling leuke online piano applicaties voor de computer en telefoon verzameld voor jong en oud!

Eerst moet je natuurlijk bedenken of dat je online piano gaat spelen op de computer of op de smartphone. Ze hebben verschillende voordelen en nadelen.

Online piano spelen op de computer

Eerst bekijk ik online piano spelen op de computer. Het grote voordeel van piano spelen op de computer spelen is dat je de bediening heel fijn is.

Je kan met het toetsenbord de toetsen aanslaan en dat is voor het gebruiksgemak heel fijn. Daarnaast is voor sommige programma’s zelfs mogelijk om met de muis de toetsen aan te slaan.

Maar het is best lastig om met de muis de toetsen aan te slaan en dat raad ik niet echt aan.

Het nadeel van piano spelen op de computer is dat het eigenlijk maar mogelijk is om piano te spelen op 1 locatie als je een desktop pc hebt.

Een laptop is dan een alternatief maar is ook nog best lastig om deze verplaatsen. Daarnaast heb je internet nodig bij de meeste piano applicaties en dat heb je niet altijd op elke locatie.

Piano spelen op de smartphone met een applicatie

Vervolgens kijken we naar de applicaties voor de smartphone. Voordelen zijn van piano spelen op de smartphone is dat je een smartphone makkelijk overal mee kan nemen.

Als je bijvoorbeeld in de trein of bus zit kan je makkelijk even online piano spelen(Ik zal wel oordopjes indoen, ik denk niet dat andere mensen jouw muzikale talenten kunnen waarderen:) )

Het grootste nadeel van piano spelen op een smartphone is toch wel het verminderde gebruiksgemak. Het is toch best lastig om de toetsen op de virtuele piano aan te slaan op het touchscreen van een smartphone.

Ik denk wel als je genoeg oefent dat het steeds makkelijker wordt en dat er leuke nummers mee kan spelen.

Nog een belangrijk nadeel is dat deze piano applicaties heel wat stroom gebruiken en dat je batterij snel leeg kan zijn.

Als je van plan bent om veel piano te gaan spelen op je smartphone raad ik je aan om vlakbij een stopcontact te gaan pingelen. Als je piano wilt gaan spelen terwijl je reist raad ik je aan om een powerbank aan te schaffen. Dan heb je nog veel langer plezier met spelen.

Conclusie

Als je op 1 vaste locatie wilt piano spelen zou ik gewoon lekker achter je desktop of laptop gaan zitten en daarop piano gaan spelen.

Als je veel reist is het zeker raadzaam om lekker op je smartphone te gaan pingelen. Maar zorg ervoor dat je een volle accu hebt of dat je een powerbank meeneemt.

Beste websites om online piano te spelen op de computer

Poki.nl

Op Poki.nl zijn genoeg piano spelletjes te vinden om piano te gaan spelen. Dit zijn piano spelletjes waarbij je vrij piano kan spelen of allemaal leuke oefeningen gaan doen.

Dit soort spelletjes zijn leuk om even tussendoor te doen als je bijvoorbeeld even zin hebt om piano te gaan spelen.

Voor de meer serieuze piano spelers raad de onderstaande website virtualpiano.net aan.

Virtualpiano.net

Een van de uitgebreidere websites om piano te spelen is virtualpiano.net. De belangrijkste functie is natuurlijk dat je piano kan spelen met het toetsenbord. Ik heb het een tijdje uitgeprobeerd en het werkt heel goed.

Maar naast zelf piano spelen biedt de website ook bladmuziek aan om je favoriete nummers mee te spelen.

Het is mogelijk om de letters van het toetsenbord te laten weergegeven op de virtuele toetsen en is zeker een handig hulpmiddel. Ook kan je de achtergrondkleur zelfs instellen.

Ook zijn er online piano cursussen aanwezig om piano te leren spelen. Hou er wel rekening mee dat je daarvoor geld moet betalen.

Als laatst kan je je piano geluid opnemen en vervolgens afspelen. Daarbij krijg je de toetsaanslagen van je toetsenbord te zien en kan je die toetsaanslagen vervolgens nog veranderen als je dat zou willen.

Al de functies op deze website zijn gratis exclusief de optionele online piano cursussen. Ik zou deze website aanraden als je serieus wilt oefenen met piano spelen.

Beste programma’s om piano te spelen op de smartphone

Real piano(Android en IOS)

Met de Real piano applicatie kan je op een leuke manier piano spelen op een Android en IOS telefoon of tablet. Je hebt daarbij ook de 88 toetsen tot je beschikking die ook op een echte piano zitten.

Je kan niet alleen het klassieke piano geluid nabootsen maar ook het geluid van een digitale piano, pijporgel maar ook totale andere instrumenten zoals een akoestische en elektrische gitaar, een fluit, een saxofoon en nog veel meer.

Als je akkoorden wilt gaan leren komt deze applicatie ook goed van pas: Je heb de mogelijkheid om de akkoorden voor te laten spelen en dat kan je zeker helpen met akkoorden leren.

Ook zijn verschillende piano nummers geprogrammeerd die je precies laten zien hoe je dat nummer speelt om je te helpen met het leren van dat nummer.

Naast dat kan je ook muzikale kunsten opnemen en opslaan op je telefoon en tablet.

Kortom: een heel uitgebreid programma voor Android en IOS om vrij piano te spelen en daarnaast ook nog wat te leren.

Let op: Als je de reclames in dit applicatie vervelend vind is het wel een slim idee om een klein bedrag te betalen om deze advertenties te verwijderen.

Hieronder speelt iemand voor hoe de Hedwig Theme van Harry Potter gespeeld kan worden met Real Piano. Zoals je in de video kan zien is het zeker mogelijk om leuke pianonummers in Real Piano te spelen.

Piano Challenges 2(Android en IOS)

Als je eens wat uitdaging zoekt is Piano Challenges 2 een leuk spel om te spelen. Het is niet echt een spel om piano te leren spelen maar meer een leuk uitdagend spelletje om tussendoor te doen.

In dit spel zie je in beeld welke noten je moet spelen en het is vervolgens de bedoeling dat je deze toetsen op het goede moment indrukt.

Er zijn veel verschillende muziekstukken te spelen van componisten zoals Chopin, Mozart, Beethoven en nog andere hedendaagse populaire nummers.

Er is ook een gamemode om een nummer tegen elkaar te spelen. Is ook zeker leuk om tegen bekende mensen te spelen en vooral om dan te winnen.

Het spel is gratis te downloaden op Android en IOS apparaten maar je hebt wel de optie om bijvoorbeeld nummers sneller vrij te spelen als je een kleine betaling doet. Maar dit is zeker niet verplicht.

Hieronder wordt het nummer Faded van Alan Walker gespeeld:

Nog veel plezier met online piano spelen!

Een geweldige pianist worden binnen 12 weken?

Heb je altijd al een droom gehad om piano te leren spelen, maar weet je totaal niet hoe en waar je moet beginnen? Lees dan zeker verder!

Toen ik jaren geleden begon met piano spelen wist ik ook niet totaal waar ik moest beginnen. Na een paar weken van alles uitgeprobeerd te hebben had ik uiteindelijk de pianolessen gevonden waarbij ik binnen 12 weken al de basisvaardigheden onder de knie had gekregen: De Pianoles van Rene.

Binnen 4 maanden kon ik al een mooi pianoconcert geven aan familie en vrienden.

Je had de verbaasde gezichten moeten zien!

Ze waren zo onder in indruk dat ze vroegen nog een concert te geven. Dat is toch geweldig?

pianoles van rene

Nu dat ik zelf al jaren piano speel is het mijn ambitie geworden om andere mensen te helpen om ze binnen een korte tijd alle basisvaardigheden van het piano spelen onder de knie te laten krijgen.

Daarom heb ik speciaal voor jou 8 gratis proeflessen van de Pianoles van Rene om zelf de kwaliteit van de Pianoles van Rene te ervaren. Daarnaast deel ik mijn geheime methode om binnen 12 weken al de basisvaardigheden onder de knie te krijgen om al je favoriete liedjes te kunnen spelen.

Het enigste wat je hoeft te doen is jezelf in te schrijven hier onderin. Het is maar een kleine moeite, maar je kan grote resultaten behalen als je serieus met de lessen aan de slag gaat!

Dus stop met aanklooien en schrijf je nu in! Je hebt er toch niks mee te verliezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *