Piano spelen

Dé redenen om te gaan piano spelen!

piano spelen

De meeste mensen vinden het leuk om naar muziek te luisteren, maar om muziek zelf te maken is nog veel leuker.

Zelf de klanken maken om muziek te vormen is leuk en plezierig om te doen en het maakt niet uit of je dit op een piano, gitaar of een ander instrument doet.

Maar de vraag is aan jou: Welk instrument ga je kiezen om al je favoriete nummers te gaan spelen.

Nou, een piano kan wel iets voor jou zijn. Misschien kan ik jou wel overtuigen om piano te gaan spelen met de argumenten die ik jou in dit artikel ga geven.

Piano spelen verhoogt je plezier in muziek

Als je begint met piano spelen zal je ontdekken dat je meer waardering voor de muziek gaat krijgen. Je gaat zien dat zelf muziek maken en  spelen een stuk moeilijker is dan je denkt.

Je gaat daarom ook meer waardering voor de mensen die deze muziek hebben bedacht en gespeeld.

Muziek is best moeilijk maar zit ook heel logisch in elkaar. Later als je wat verder bent met piano spelen zal je deze logica doorhebben waardoor het een stuk makkelijker afgaat.

Een piano is een geweldig instrument

Als een groot instrument met afwisselende witte en zwarte toetsen iets voor je is, is de piano echt iets voor jou.

Je wordt dan als een magneet aangetrokken en je kan niet wachten tot je 1 van de toetsen hebt ingedrukt.

Je ziet soms wel een piano staan bij stationshallen. Lijkt het je niet geweldig om daarop mooie nummers te spelen en indruk te kunnen maken op andere mensen.

De klank van de piano is heel mooi

Om te beginnen is de klank van de piano al heel mooi. Vooral op een akoestische piano ben je in staat om heel mooie muziek mee te spelen.

Je kan veel verschillende genre’s spelen op een piano zoals rustige ballads tot snelle rockmuziek. Er is zoveel muziek mee te spelen dat er altijd wel muziek bijzit dat jij leuk vindt.

Daarnaast kan je met piano spelen de begeleiding en de melodie zelf spelen. Dus je hebt daarom de mogelijkheid om alle gedeeltes van de muziek zelf te spelen.

Jezelf en andere vermaken

Als je piano speelt kan je jezelf of nog leuker, andere mensen vermaken met jouw speelkunsten.

Of dat je nou de melodie speelt, begeleiding of allebei, als je goed kan spelen geeft dat zeker plezier aan andere mensen.

Mooie bekende pianostukken

Er zijn veel mooie bekende pianostukken die je kan gaan spelen als je wat verder bent met piano spelen. Denk aan de bekende Fur Elise, maar ook aan de Turkse mars en de Vlooienmars.

Een ander heel mooi pianostuk dat heel veel mensen heeft ontroerd is “Comptine d’un Autre Ete”. Het heeft best een ingewikkelde naam, maar als je eenmaal hoort zal je het zeker herkennen.

Naast dat nummer heb je nog de Moonlight Sonata, The Entertainer en Nocturnes van Chopin die erg mooi zijn om naar te luisteren en nog leuker om te spelen.

Natuurlijk zijn er nog veel meer bekende pianostukken te vinden.

Begeleiden van andere mensen

Met een piano kan je anderen mensen begeleiden. Het maakt niet uit of deze persoon een zanger is of een ander instrument bespeeld.

De meeste tijd zal je een ander ondersteunen met je pianospel, maar op andere gedeeltes van het nummer zal je ook de leidende rol hebben.

Dit geeft veelzijdigheid en of je nou de begeleiding speelt of je speelt de leidende rol, piano spelen zal nooit vervelen.

Samen met de kinderen piano spelen

Het is natuurlijk ook heel leuk om je kinderen pianoles te laten volgen of jezelf om samen met je kinderen piano te gaan spelen.

Om met je kinderen samen liedjes te gaan zingen met de piano als begeleiding is zeker heel leuk en leerzaam.

In een band spelen

Als je toch wat serieuzer bent met piano spelen is in een band spelen een goed idee. Een piano kan een band heel goed begeleiden omdat je met een piano heel vol bas geluid kan laten horen, maar ook een wat meer helder geluid kan laten horen.

Dit kan een goede basis zijn voor andere bandleden om hun kwaliteiten toe te voegen.

Ook kan je met een keyboard een band goed ondersteunen. Als je over een goede basis beschikt dat je met pianolessen kan halen is er niks aan de hand.

Piano spelen verhoogt je motorische vaardigheden en IQ

Uit onderzoek is gebleken dat je motorische vaardigheden verbeteren als je piano gaat spelen. Dat heeft vooral te maken met motorische vaardigheden van je handen en voeten om de pedalen te bedienen.

Ook ontwikkel je de gedeeltes van je hersenen van rekenen en organisatie, waardoor je beter in wiskunde wordt.

Je eigenwaarde en zelfdiscipline gaan omhoog met piano spelen

Piano leren spelen is best lastig maar als je doorzet om te leren zal je er veel profijt van hebben. Piano leren spelen vereist veel zelfdiscipline.

Maar als je eenmaal doorzet zul je beter worden met piano spelen, zullen je inspanningen beloond worden en zal je meer eigenwaarde ontwikkelen.

Daarvoor is voor de meeste mensen de moeite om te studeren meer dan waard.

Je stressniveau gaat omlaag

Als je last van stress hebt kan piano spelen de uitkomst zijn.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat spelen op de piano, maar ook luisteren naar pianomuziek het stressniveau van het lichaam kan verminderen

Piano spelen is dus goed om al je dagelijkse bezigheden en je problemen even te laten liggen en kan ontsnappen aan je eigen pianospel.

Je wordt creatiever

Je wordt creatiever wanneer je gaat piano spelen omdat je beide hersenhelften tegelijkertijd gebruikt. Dit kan jou helpen buiten de kaders te denken en om op andere manieren problemen op te lossen die normaal gesproken niet bij je opgekomen zouden zijn.

Ook ontwikkel je met piano spelen klankherkenning, een verbeterde concentratie en betere neurale verbindingen. Deze verbeteringen kunnen je ook helpen bij andere bezigheden overdag.

Leer piano spelen binnen 12 weken!

Heb je altijd al een droom gehad om piano te leren spelen, maar weet je totaal niet hoe en waar je moet beginnen? Lees dan zeker verder!

Toen ik jaren geleden begon met piano spelen wist ik ook niet totaal waar ik moest beginnen. Na een paar weken van alles uitgeprobeerd te hebben had ik uiteindelijk de pianolessen gevonden waarbij ik binnen 12 weken al de basisvaardigheden onder de knie had gekregen: De Pianoles van Rene.

Binnen 4 maanden kon ik al een mooi pianoconcert geven aan familie en vrienden.

Je had de verbaasde gezichten moeten zien!

Ze waren zo onder in indruk dat ze vroegen nog een concert te geven. Dat is toch geweldig?

pianoles van rene

Nu dat ik zelf al jaren piano speel is het mijn ambitie geworden om andere mensen te helpen om ze binnen een korte tijd alle basisvaardigheden van het piano spelen onder de knie te laten krijgen.

Daarom heb ik speciaal voor jou 8 gratis proeflessen van de Pianoles van Rene om zelf de kwaliteit van de Pianoles van Rene te ervaren. Daarnaast deel ik mijn geheime methode om binnen 12 weken al de basisvaardigheden onder de knie te krijgen om al je favoriete liedjes te kunnen spelen.

Het enigste wat je hoeft te doen is jezelf in te schrijven hier onderin. Het is maar een kleine moeite, maar je kan grote resultaten behalen als je serieus met de lessen aan de slag gaat!

Dus stop met aanklooien en schrijf je nu in! Je hebt er toch niks mee te verliezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *